-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:11437 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا مي توان بر فقه متكي بود, مثلاً يك روز مي گفتيم فلان عمل خلاف امر خدا است , ولي امروزمي گوييم خلاف نيست ; پس دينداري در گرو عمل به كدام حكم است ؟ مثلاً شطرنج و موسيقي يك زمان حرام وحالا حلال است . دينداري كدام است ؟

همان طور كه در جواب سؤال هاي قبلي گفته شد, دينداري , پاي بندي و اعتقاد به اصول دين است وتبلور دينداري , در عمل به فروع دين است . اگر احياناً در بعضي جزئياتِ فروع دين , نظريات فقها متفاوت بود, ماننداين است كه نظريات پزشكان يا مهندسان در زمان و مكان هاي مختلف , متفاوت است و مشكلي به وجود نمي آيد.شطرنج يا موسيقي اصل دين نيست كه با تغيير يا تبدل رأي و نظر, اصل دين تغيير كند.

ثانياً شطرنج يا موسيقي , مسئلهء تازه اي نيست كه بپنداريد تازه و دين تغيير كرده است . فقها و علماي دين از قديم در موسيقي و اقسام آن و شطرنج و قمار و اقسام بازي ها اختلاف نظر داشته اند و در كتاب ها مسطور است , ولي براي عامّهء مردم تازگي دارد.

ثالثاً: بر فرض كه شطرنج تا اين زمان حرام بوده , چون منفعت محلّله اي نداشته , مانند قمار بازي كردن كه منفعت حلالي بر آن مترتب نيست , ولي الآن شطرنج مثل بازي فوتبال يا واليبال , منفعت عقلايي دارد و فايده بر آن مترتب ;بنابراين حلال است . در اين صورت حرام , حلال نشده , بلكه موضوع حكم عوض شده ; از اين رو حكم هم عوض شده است , مانند اين كه سگ تا وقتي كه سگ باشد, نجس است , اما اگر تبديل به نمك شد, ديگر نجس نيست . اين تغيير را تبدّل موضوع مي گويند, يا مثلاً شراب (خمر) تا وقتي شراب است , نجس و خوردنش حرام است , ولي اگرتبديل به سركه شد, خوردنش حلال و پاك مي شود.

موسيقي نيز همين طور است . اگر موسيقي از مصاديق لهو و لغو و كار بي فايدهء غير عقلايي باشد و باعث فساد وفحشا شود, حرام است , اما اگر به اين حدّ نرسد, حرام نيست و اين نظريه , تازگي ندارد و از مدت ها قبل در بين فقها وبزرگان دين مطرح بوده است .

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.